dimecres, 21 de novembre del 2007

Restaurant El Quinqué

Passatge Capità Galí, 7
08700 Igualada
tlf. 93 803 60 58







El passat 27 de setembre la societat dels quatre gats va començar amb la seva activitat principal. El lloc escollit per l’estrena va ser el Restaurant El Quinqué, un dels clàssics d’Igualada.
El seu cuiner, Joan Alpuente, ens va oferir un menú de cuina de mercat amb tocs de cuina d’autor i molt adequat a les tendències actuals. El primer plat constava de quatre entremesos molt ben presentats, dels quals ens agradaria destacar els daus de tonyina i salmó marinats, amb un gust molt ben aconseguit i sense aquell regust que t’acostumen a deixar quan no estan ben fets, un cruixent de peus de porc que farà les delícies de tots aquells reticents a aquesta mena de plats, i una amanida de favetes molt ben acabada.
Als segons podíem escollir entre dos plats de carn i un de peix, tot i que la majoria vam escollir carn, en els dos casos es van satisfer les expectatives. Entrecot amb salsa de roquefort, cua de bou amb salsa de vi o cues de gamba amb calamarsons. Tots ells elaborats sense estridències però amb ingredients de bona qualitat, i dels quals vam quedar satisfets tot i que potser no tant com dels entrants.
Tant primers com segons els vam acompanyar d’un Rioja recomanació de la casa: Múrice de Viña Ijalba, un criança elaborat majoritàriament amb tempranillo (ull de llebre) amb cos i color intens que conservava els matisos afruitats que el feien adient tant per un com altre plat.
Per postres, unes d’aquelles de tota la vida, braç de gitano de nata amb xocolata desfeta. Correctes però senzilles. I com a cirereta un parell de copes de cava per celebrar l’estrena.
De tot això en vam poder gaudir en un local petit i acollidor, i amb un tracte amable tant per part de la cambrera com del restaurador. El recomanaríem per a menjars de grups poc nombrosos que busquin tranquil•litat i bon menjar.
Podeu trobar altres fotos de la trobada a l'àlbum de la societat.