dijous, 31 de gener del 2008

Per Dijous Llarder, botifarra menjaré.

Avui és Dijous Llarder, o Dijous Gras depèn de qui ho digui. Tradicionalment, encara que avui ja estigui tot ben desvirtuat, avui és el dia en que comença el Carnaval a les nostres terres, i que s'allargarà fins al Dimecres de Cendra.
No és poca la gent que m'he trobat avui que desconeixia del tot aquesta festa, i no és molta la simpatia cap a les festes religioses, però aquesta té una relació directa amb el món del menjar, així que sumants ambdós factors he cregut adient publicar-ne un petit article.
Com el seu nom indica, i com ha de ser en Carnaval, és un dia d'excessos. És tradicional menjar qualsevol cosa que tingui un elevat contingut de colesterol: per començar truita farcida de qualsevol cosa (especialment botifarra), seguint per la botifarra d'ou i de qualsevol altra mena, i rematar-ho de postres amb una bona coca de llardons. Però no us penseu que els que van instaurar aquesta mena de tradicions volien matar-nos d'un atac de cor, perquè a partir de dimecres que ve comença la Quaresma i ai qui s'atreveixi a menjar carn!! Haurem de cuidar-nos a base de marisc. Fora conyes, no ens queda més que desitjar-vos que us atipeu bé a base dels plats típics i que disfruteu del Carnaval com no ho heu fet mai!