dissabte, 6 d’octubre del 2007
Full de crítica gastronòmica
Com sempre, us animem a omplir-lo vosaltres mateixos i a fer-nos-el arribar quan visiteu un restaurant que valgui la pena. Podeu enviar-lo al nostre correu.
dimarts, 2 d’octubre del 2007
Visita al Priorat
Dijous passat, dia 27 de setembre, la societat es va estrenar amb el primer sopar, que va tenir lloc al Restaurant El Quinqué, a Igualada, un dels clàssics de la nostra comarca. Ben aviat penjarem les nostres impressions en aquest bloc.
Uns dies després va tenir lloc un acte oficiós per part d'alguns membres de la societat, que vam fer una escapada a les terres de la comarca del Priorat amb l'escusa de provar bons vins. va ser una experiència que recomanaria a tothom qui es senti atret per aquest món, i també una bona manera per iniciar-se als que no hi estan tant avessats. Sobretot aprofitant ara que estem a l'època de verema.
Al Priorat s'hi produeixen vins sota dues denominacions: la DO Montsant, i la DOQ Priorat. Ambdues estan costat per costat i marcades pels terrenys pobres i els vents de la zona que els fan els vins tant característics. S'hi cultiva bàsicament Garnatxa i Samsó (cariñena), però també altres varietats com ara el Cabernet Sauvignon, Ulldellebre (tempranillo), o Syrah entre altres, que acaben d'arrodonir el copatge.
Us recomanem perdre-us per les ferésteques carreteres de la zona i fer una paradeta als petits poblets on poder visitar les seves bodegues i cellers, i la seva arquitectura. També és indispensable visitar les ruïnes de la Cartoixa d'Scala Dei, els monjos de la qual van propulsar la producció de vi a la zona durant l'Edat Mitjana. A gairebé cada poble podreu concertar visites guiades als cellers i la majoria d'elles inclouen un petit tast dels seus vins. Nosaltres vam visitar el Celler de la Cooperativa Agrícola Falset-Marçà, on ens van tractar genial i vam provar els seus vins de la sèrie Ètim.